Menü Bezárás

Veranda árnyékoló

VERANDA ÁRNYÉKOLÓK

A Veranda árnyékoló kedvelt megoldás családi házak teraszainak, télikertek üvegfelületeinek és egyéb tetőszerkezetek árnyékolására.
Az erős extrudált alumínium tokozat és lefutósínnek köszönhetően a kevésbé szélvédett helyeken is alkalmazható. Különböző típusai igazodnak az igényeihez és a beépítési követelményekhez. Kívánságra, vagy gyengébb falszerkezetek esetén, lábakkal megerősített, vagy önálló lábakon álló rendszert is igényelhetsz.

Működtetés:

A verandák működtetése kizárólag elektromos motorral történik, mivel rendszerint tetőfelületek szintjén kerül kiépítésre. Az elektromos rendszerekhez időjárás érzékelő vezérlések is rendelhetők. Működési mechanizmus szempontjából zsinóros megoldást kínálunk.

Textilek:

A veranda ponyvájának kiválasztása a legfontosabb a termék esztétikuma szempontjából. Télikert árnyékolóra leggyakrabban alkalmazott ponyvák a katalógus színmintájában szereplő egyszínű textilek, de azonos árban választható a RAL színsor bármely más színe is.

Szerkezetszínek:

A szerkezetek alapszíne a RAL 9016, de felár ellenében a RAL színskála bármely színében rendelhető.

Veranda árnyékoló

A VERANDA napellenző az egyik legnépszerűbb télikert árnyékoló. A szerkezetet elsősorban sík tetőfelületek külső árnyékolására tervezték.

A ponyvafelület mozgatását és feszítését egy zsinóros mechanizmus végzi, mely több csigán keresztül vezetett, rugós megfeszítésű. A ponyva és a zsinórzat feltekerését azonos tengely látja el. A tekeredésből adódó méret eltéréseket a zsinór és a ponyva között a rugós mechanika kompenzálja. A tetőhöz konzolokkal rögzítettek a lefutó sínek, melyekben a homlokprofil görgőkkel mozog.

A szerkezet az 50-60 km/h-s szelet is elviseli, azonban célszerű ellátni szélkerekes érzékelővel és esőérzékelővel.
A napellenző és az árnyékolandó felület között a levegő szabad mozgásának köszönhetően, az üveggel határolt helyiségben a hőmérséklet eredményesen csökkenthető.

Szerkezetszín: RAL 9016
Ponyvaszín: RAL színsor
Konzolok: 2,5 m-ig 4 db, 2,5 m felett 6 db
Ponyvacső átmérő: 78 mm
Tokozat: tokajtóval ellátott extrudált profil
Maximális szélesség: 5,0 m
Maximális kinyúlás: 5,0 m
Alapáras motor típus: kapcsolós

Árnyékolható felület maximum 20 m2

Veranda twins

A VERANDA TWINS a legnagyobb ponyvafelületek mozgatására alkalmas.

Két motor elektronikával összehangolt működése eredményezi, hogy a ponyva felület minden állapotban feszes. Amikor az egyik motor húzza az árnyékoló feszítő profilját, a másik fékez és fordítva. A rendszer végállásban vagy köztes pozícióban történő megállításakor a tengelyek ellentétes irányba mozdításával kifeszítik a ponyva felületét.

Szerkezetszín: RAL 9016
Ponyvaszín: R    AL színsor
Konzolok: 2,5 m-ig 4 db, 2,5 m felett 6 db
Ponyvacső átmérő: 78 mm
Tokozat: tokajtóval ellátott extrudált profil
Maximális szélesség: 4,0 m
Maximális kinyúlás: 6,0 m
Alapáras motor típus: Somfy FTS rendszer

Árnyékolható felület maximum 24 m2