Menü Bezárás

Zsaluzia

Zsaluzia

A zsaluziák a reluxák kültéri változatai. Mozgatásuk az épület belsejéből történik. A lamellák felhúzására és forgatására hajtókaros vagy motoros megoldást kínálunk. Alkatrészei az időjárási viszontagságoknak ellenállnak.

A peremezett lamella merevségét a szélek alakos peremezésével, felületének alakra profilozásával fokozzuk. A peremezésnek köszönhetően a lamellák szélállósága megnő, így akár nagyobb szélességű árnyékolók készítésére is alkalmasak. A motoros zsalúziák szél, fény, esőérzékelőkkel vezérelhetők. Nagyobb épületek esetén épületvezérlési rendszerrel a fűtési és hűtési költségek jelentősen csökkenthetők. A peremezett lamellák kialakítása az alak függvényében lehet „C”, „S”, vagy „Z”.

Színek:

A lamellák felületei lakkozottak, VSR színsor alapján választhatóak. A VSR színsor megfelelői beazonosíthatóak a RAL színmintában. Egyedi RAL szín igénylése esetén, a lamellák átszinterezhetőek, de ebben az esetben kérje szakembereink véleményét! Kézi működtetésű zsaluzia esetén fehér színű hajtókart biztosítunk, amely nem szinterezhető.

Rendelhető extra felszerelések:

– rádió vezérlés
– szélérzékelő
– napfény érzékelő
– intelligens épületvezérlés

A zsaluziák fényzárása
A zsaluzia kifejezetten sokrétű eszköz. Számos funkciója egyedülállóvá teszi az árnyékolók világában. Nem pusztán árnyékol. A lamellák mögötti felszálló légáramlattal hűti az árnyékolt üvegfelületet. A napfény beesési szögének megfelelően elforgatott lamellák pedig hatékonyan visszaverik a napsugarakat. Gátolják a szabad belátást, azonban az épületből akár így is figyelemmel kísérhető mindaz, ami kint történik. (Lamella beállítástól függően.)
A lamellák teljes zárása esetén még közvetlen közelről sem látható az eltakart helyiség, azonban némi fény továbbra is beszűrődik, melynek mértéke a lamella típusával változik. Megvezetéstől függően a lamellák bal és jobb oldalán is beszűrődik valamennyi fény.
Szerkezeti felépítéséből adódóan a zsaluzia nem „törekszik” teljes fényzárásra. Az alábbi sematikus ábrák illusztrálják a különböző lamella típusok fényzárási képességét, melynek érzékelését nagyban befolyásolja a szemlélő árnyékolótól való távolsága és a betekintés szöge.


zsaluzia

C-80 RL

Lamellák:
80 mm széles, éle visszaperemezett, így nagyon erős profilt képez. A szélállóság növelése érdekében az árnyékoló bizonyos lamelláinak belső ívére zsinórzat rögzítő klipszeket erősítünk, a felfüggesztési pontokon, ami meggátolja, hogy a lamella átbillenjen. Az eljárás a szokásosnál is stabilabbá teszi a teljes szerkezetet. A fényzárás ezeken a stratégiai pontokok kissé eltér nyitott irányba, ami látható ugyan, de nem szembetűnő. A lamella színe VSR színskála alapján választható.

Profilok:
A fejsín horganyzott felületű acéllemezből készül. A záró profi l préselt alumínium, melyhez a legalsó lamella fixen rögzül. A vezető sín préselt alumínium, szinterezett felülettel. A forgatótengely préselt keményalumínium ötvözet, hogy nagy szélességű árnyékolóknál is szögeltérés nélkül mozogjanak a lamellák.

Megvezetés:

Alapvetően sínekkel történik, de sodronyos kialakítású is lehet. A sodrony speciális UV-stabil kemény műanyaggal bevont acél. A megvezetés felül a fejsínhez, alul préselt alumínium konzolhoz rögzül. A konzol állítható kivitelű mind a lefutó sínes, mind a sodronyos megvezetés esetén. Az utóbbinál a benne rejtett acélrugó biztosítja a sodrony állandó feszítettségét.

Mozgatás:
A mozgatókötelek, szalagok 100% terylenből, speciális szövési technikával készülnek, UV stabilak és rendkívül nagy a kopás-, nyúlásállóságuk, alaktartásuk. A mozgató mechanizmus svájci alkatrészekből kerül összeszerelésre

zsaluzia

F-80 RL

Lamellák:

80 mm széles, enyhén ívelt rugalmas alumíniumból készülnek, színük VSR színskála alapján választható

Profilok:

fejsín horganyzott felületű acéllemezből készül. A záró profil préselt alumínium, melyhez a legalsó lamella fixen rögzül. A forgatótengely préselt keményalumínium ötvözet, hogy nagy szélességű árnyékolóknál is szögeltérés nélkül mozogjanak a lamellák.


Megvezetés:

Speciális UV-stabil keményműanyaggal bevont acélsodronnyal. A megvezetés felül a fejsínhez, alul préselt alumínium konzolhoz rögzül. A konzol állítható kivitelű, a benne rejtett acélrugó biztosítja a sodrony állandó feszítettségét.

Mozgatás:

A mozgatókötelek, szalagok 100% terylenből, speciális szövési technikával készülnek, UV stabilak és rendkívül nagy a kopás-, nyúlásállóságuk, alaktartásuk. A mozgató mechanika svájci alkatrészekből kerül összeszerelésre.

zsaluzia

MULTIPED

Az MULTIPED lehetővé teszi, hogy a különböző igényeket kielégítő kültéri árnyékolók hatékony egységet képezzenek.

Kiindulópont a vakolható zsaluzia lefutó. A különböző kombinációs lehetőségeket az alábbi műszaki ábrák mutatják.

zsaluzia

Z-90 RL

Lamellák:
90 mm széles, visszaperemezett, így nagyon erős profilt képez. Színük VSR színskála alapján választható.

Profilok:
A fejsín horganyzott felületű acéllemezből készül. A záró profil préselt alumínium, melyhez a legalsó lamella fixen rögzül. A forgatótengely préselt keményalumínium ötvözet, hogy nagy szélességű árnyékolóknál is szögeltérés nélkül mozogjanak a lamellák.


Megvezetés:
A vezető sín préselt alumínium, szinterezett felülettel. A lamella végeken szegeccsel rögzített alumínium csapok vannak, melyek a gumírozott vezetősínben futnak.

Mozgatás:
A mozgatókötelek, szalagok 100% terylenből, speciális szövési technikával készülnek, UV stabilak és rendkívül nagy a kopás-, nyúlásállóságuk, alaktartásuk. A mozgató mechanika svájci alkatrészekből kerül összeszerelésre.

zsaluzia

S-90 RL

Lamellák

90 mm széles, visszaperemezett, így nagyon erős profilt képez. Színük VSR színskála alapján választható

Profilok:

A fejsín horganyzott felületű acéllemezből készül. A záró profil préselt alumínium, melyhez a legalsó lamella fixen rögzül. A forgatótengely préselt keményalumínium ötvözet, hogy nagy szélességű árnyékolóknál is szögeltérés nélkül mozogjanak a lamellák.

Megvezetés:

A vezető sín préselt alumínium,
szinterezett felülettel. A lamella végeken szegeccsel rögzített alumínium
csapok vannak, melyek a gumírozott vezetősínben futnak.

Mozgatás:

A mozgatókötelek, szalagok 100%
terylenből, speciális szövési technikával készülnek, UV stabilak és rendkívül
nagy a kopás-, nyúlásállóságuk, alaktartásuk. A mozgató mechanika svájci
alkatrészekből kerül összeszerelésre.